Apie mus

Mes - Brigita ir Sergejus Michalčonok savo veiklą, daugiau kaip hobį, nei pagrindinį užsiemimą pradėjome 1995m nuo daugiamečių gėlių tik 12arų plote Vilniuje, Naujosios Vilnios mikrorajone. Auginti vien daugiametės gėles, kurių buvo virš 200 rušių buvo per mažai ir po kelių metų kartu su gėlėmis jau veisėme spygliuočius, užaugo pirmas nedidelis šiltnamis vienmečių auginimui.. Plačiau

Susisiekite su mumis:

Telefonas: 8 685 24945, Brigita
arba 8 689 01975, Sergej
E-paštas: brigitami@gmail.com


Saulės uoga (SUNBERRY)

Saulės uoga tai hibridas,gautas Amerikoje 1905 m. Lutherio Burbanko sukryžminus Afrikos ir Europos Koraliną.Tai aukštas iki 1,50m aukščio krūmas,dera iki pat vėlyvo rudens.Uogos juodos,blizgia oda,vyšnios dydžio ir sveria iki 2gr. IŠ vieno krūmo surenkama iki 10kg vaisių.

 

 

Saulės uogų vaisiai turi daug maistinių medžiagų.Jų sudėtyje yra karotino,askorbo rūgšties,steroidų ir lipidų,fruktozės.....

Tai vitaminų šaltinis: selenas lėtina senėjimą,sidabras padeda kovoti su infekcijomis,antocianinas pagerina kraujo būklę ir pektinas,kuris skatina toksinų išskirymą iš organizmo. Saulės uogos turi nemažą makro ir mikroelementų kiekį,tai dideli kiekiai kalio,natrio,kalcio,magnio ir geležies.Tai geras antiseptikas.

Sunberry uogos gana kaloringos,100 gramų yra apie 220 kalorijų,todėl žmonės kurie linkę viršsvoriui turėtu vartoti uogas atsargiai.

Uogos turi specifinį skonį,todėl prieš vartojimą rekomenduojama jas užpilti verdandčiu vandeniu ir palaikyti 3-5 min.Po to nusausinti vandenį,žievelė suminkštėja ir uogos įgauna kitokį skonį.

Iš jų galima virti uogienes,daromas marmeladas,spaudžiamos sultys,jos trinamos šaldymui ir džiovinamos.
Nors liaudies medicinoje naudojamos gydyti daugeliui ligų pagrindinė jų gydomoji savybė – REGĖJIMO PAGERINIMAS (Farmacijos pramonėje uogos naudojamos akių maisto papildų gamyboje,kaip ,,cernika forte'')
Deka didelio pektino kiekio veikia kaip naturalus sorbentas asinuodijimo ir virškinimo sutrikimo atvėju.Reguliarus vaisių vartojimas padeda atsikratyti vidurių užkietėjimo,sumažina paburkimą.

Uogų sultys rekomenduojama naudoti gastrito,kolito,cistito atvėju. Atskiesti vandeniu santykiu 1:3 naudojamos skalauti gerklės,burnos ertmės ir balso stygų uždegimui.

Nerekomenduojama naudoti nėštumo metu,nes gali sukelti raumenų susitraukimą.

Paprasčiausias uogienės receptas:

1kg uogų prieš naudojimą apdorotų verdančiu vandeniu reikia 1 kg cukraus,2 citrinų ir kelių mėtos lapelių.
Iš cukraus su keliais šaukštais vandens verdamas sirupas,juo užpylamos uogos ir paliekamos kol atvės. Kai paleis sultys ir atvės uogienė verdama 5min ir atvėsinama,taip 2 kartus. Verdant 3 kartą įdedamos sutrintos su žieve citrinos ir mėtos lapeliai. Vietoj citrinų galima naudoti svarainius.Dar karštą uogienė supylama į sterilius stiklainius.